aukioloajat


ma-to 8.30-20.30,
pe 8.30-20.00,
la 15-20,
su 15-19,
alakerta ulkopuolisille ke-pe 17.00-20.00, la 14.00-20.00

Varusmiehet

Tervetuloa Säkylän sotilaskotiin!

Suomessa on yhteensä 36 sotilaskotiyhdistystä. Osa niistä toimii varuskunnissa ja osa ns. pojattomina yhdistyksinä. Kaikkia meitä yhdistää samat arvot ja se, että toimimme varusmiehen hyväksi hymyllä ja sydämellä. Sotilaskotiyhdistysten kattojärjestönä toimii Sotilaskotiliitto. Täällä Porin prikaatin alueella toimivat varuskunnissa kaksi sotilaskotiyhdistystä. Niinisalossa Niinisalon sotilaskotiyhdistys ja Säkylässä Säkylän Sotilaskotiyhdistys. Kaikki yhdistykset toimivat itsenäisinä yhdistyksinä ja vastaavat omasta toiminnastaan, tapahtumistaan ja esimerkiksi tuotevalikoimista. Porin prikaati on luonnollisesti meidän tärkein kumppani.

Säkylän Sotilaskotiyhdistyksellä on n. 250 jäsentä, joista noin puolet toimii aktiivisesti vapaaehtoistyössä. Jäsenemme ovat vihreitä sisaria ja veljiä, jotka sotilaskotiympyröissä tunnistaa vihreästä vaatetuksesta. Lisäksi Sotilaskodissamme työskentelee sotilaskodin johtaja ja toimistosihteeri sekä kymmenisen palkattua henkilöä leipureina ja sotilaskotityöntekijöinä. Palkattu henkilökunta on paikalla joka päivä ja he osaavat myös kaikkein parhaiten vastata kysymyksiinne tuotteista ja kodin toiminnoista.

Kahvilatoimintaa keskikerroksessa

Vapaaehtoistyötä tehdään jaostoissa, joista suurin on tarjoilujaosto. Tarjoilujaoston toiminta näkyy kahvilatiloissa, jotka löytyvät sotilaskodin keskikerroksesta. Kahvilasta löytyy naposteltavaa kuten sipsejä ja karkkeja, pieni valikoima säilykkeitä ja rahkoja, juomia ja energiapatukoita. Myyntilinjastot ovat kahta puolen ja ne ovat auki molemmat tai toinen puoli riippuen siitä, kuinka paljon on asiakkaita. Tupakkatuotteita myydään vain salin puoleisesta kassasta. Niitä ei saa ostettua toisen kassan puolelta.

Maksuvälineenä toimivat:

 1. käteinen raha,
 2. pankkikortit,
 3. Visa Electron ja
 4. yleisimmät luottokortit.

Kahvilan linjastosta löytyy munkkia ja muita makeita ja suolaisia kahvilatuotteita. Tuotteet vähän vaihtelevat päivittäin, mutta perustuotteet ovat joka päivä saatavilla. Meillä on oma leipomo, missä leivotaan kaikki meillä myynnissä olevat sämpylät, pullat ja munkit. Jotkin pasteijat ja ruisleivät tulevat ulkoa tai raakapakasteina, mutta suurin osa valmistetaan itse. Munkit ovat munattomia ja maidottomia, mutta eivät sokerittomia eivätkä gluteenittomia. Gluteenittomia tuotteita kannattaa kysyä kassalta. Lisäksi linjastosta on saatavilla juomia ja kahvia, erikoiskahveja ja teetä. Paninit tilataan kassalta oston yhteydessä. Tavallisimpien maksuvälineiden lisäksi kotijoukot voivat ostaa ja ladata Sotilaskodin lahjakortteja, jotka toimivat kuin käteinen raha. Hyvistä palvelussuorituksista tai lähettihommista voi saada palkkioksi kahvilippuja. Niillä voi myös ostaa juomia, kahvia, munkkia tai sämpylää. Alokaspussin mukana olette saaneet kaikki yhden kahvilipun, jolla olette voineet testata sen käyttöä käytännössä. Kahvilippujen arvo on kerrottu kortin yhteydessä. Kassan päädyssä on myynnissä kemikaliotuotteita, joukko-osastotuotteita ja erilaisia kioskituotteita. Kassojen takana on astianpalautuspiste ja kassoilta oikealla kulman takana mikrot, parila sekä mausteet. Salin perältä löytyy flyygeli, mikä on vireessä ja sitä saa käyttää ja soittaa ihan ilman lupaa.

Alakerta palvelee Porin prikaatin ulkopuolisia

Alakerrasta löytyvät miesten ja naisten wc-tilat ja kahvila. Alakerran tiloista ei pääse siirtymään yläkertaan ja myös läheisiään tapaamaan tulleet varusmiehet kulkevat alakerran kahvioon portin ja alakerran ulko-oven kautta. Pihalta löytyy tupakkapaikka. Sotilaskodin aukioloajat kannattaa tarkistaa Sotilaskodin facebookista tai nettisivuilta sotku.fi. Meidät löytää myös instasta @sakylansotilaskoti.

Kolmannen kerroksen palvelut

Kolmannesta kerroksesta löytyy Sotilaskodin laaja kirjasto, jota kirjastojaoston sisaret pyörittävät. Kirjastosta löytyy suuri määrä kirjoja, aikakausilehtiä, lautapelejä ja kaikkien yhteisesti koottavana oleva palapeli. Esimerkiksi kaikkia pääsykoekirjoja ei ole kirjaston valikoimaan hankittu, koska ne vaihtuvat niin usein, mutta kaukolainana niitä on sotilaskodin kirjaston kautta mahdollista saada lainaan. Kirjastosta löytyvät myös tietokoneet, tulostin, lukusali ja Play Station 5, mikä on pelattavissa kirjaston aukioloaikoina.

Yläkerrasta löytyy myös Hiljainen huone, missä voi käydä juttelemassa esimerkiksi hengellisistä asioista tai vaikka käydä lukemassa pääsykokeisiin. Avaimen sinne saa kassalta. Yläkerran käytävältä hissin vierestä löytyy myös bändihuone. Bändihuoneen avaimen saa panttia vastaan kassalta. Sieltä löytyvät perus-bändikamat; kitaraa, bassoa, kosketinsoitinta ja sähkörummut. Jos käytätte bändihuonetta, niin pidättehän niitä soittokamoja hyvin, koska silloin niistä on jotain iloakin. Lisäksi, jos jotain on rikki, niin ilmoitatteko siitä avaimen palautuksen yhteydessä kassalle, jotta saamme asian korjattua tai poistettua.

Sotilaskoti pyörillä

Tarjoilu- ja kirjastojaoston lisäksi meillä toimii liikkuva sotilaskoti eli LSK. Liikkuvat sisaret toimivat maastossa ja tuovat sotilaskotiautollamme sotilaskotipalveluja sinne, mihin meidät on tilattu. Emme toimi kuin jäätelöauto, joka ajaa paikasta toiseen, vaan harjoituksen johtajan on pitänyt meidät sinne tilata, jotta osaamme tulla paikalle. Tuotevalikoima on autossa rajattu, mutta kahvia, teetä, munkkia, sämpylää, karkkeja, sipsiä ja limsoja siellä on aina tarjolla. Autoissa kelpaa maksuvälineenä kortti, mutta suosittelemme käteisen rahan varaamista leireille mukaan, koska joskus ollaan katvealueella ja korttipääte ei välttämättä joka paikassa toimi.

Jaostoina toimivat vielä ikivihreät, iskuryhmä, talous-, tiedotus- ja koulutusjaostoa ja koronan hellitettyä todennäköisesti aloitamme vielä pikkusisartoiminnan. Jäseneksihän meillä pääsee, kun on Suomen kansalainen ja täyttänyt 16 vuotta ja yläikärajaa ei ole. Se ehkä onkin tämän harrastuksen yksi rikkaus, että saamme tehdä töitä eri-ikäisten kanssa ja ehkä se tuo myös sellaista kodin henkeä tänne palveluksen keskellekin…

Hymyllä ja sydämellä varusmiehen ja -naisen hyväksi

”Ennen kaikkea olemme olemassa ja teemme työtä sen eteen, että teillä olisi täällä palveluksen keskellä paikka, missä voi vaan levätä. Sotku on olemassa sen vuoksi, että tarjoamme teille kodin omaisia tiloja, joissa voi viettää vapaa-aikaa kavereiden ja läheisten kanssa, harrastaa, lukea tai vaan istua ja puhua puhelimessa”, kertoo yhdistyksemme puheenjohtaja.

Joka vuosi liikevaihdostamme n. 4% lahjoitetaan varusmiehille ja niillä on hankittu käyttöönne erilaisia harrastusvälineitä kuten fatbikeja, frisbiigolfrataa ja välineitä, ekoaseita, peliliivejä jne. Vähän sen mukaan, mitä toiveita teiltä tulee esimerkiksi VMTK:n kautta. Lisäksi tuemme viihdeiltoja ja kustannamme sinne esiintyjiä ja niin edelleen. Järjestämme myös erilaisia teemailtoja; texmex-iltoja, lättykestejä, hodari-iltoja, bingoa, pizzailtaa tai makkarangrillausta… vähän mitä keksitäänkin.

Meiltä voi myös toivoa tuotteita ja palveluita. Toiveet tulevat kaikkein parhaiten käsitellyiksi, kun pistätte ne palautelomakkeelle salin rappujen vieressä olevaan palautelaatikkoon. Silloin ne käsitellään ihan yhdistyksen johtokuntaa myöten. Palautetta ja toiveita voi esittää myös kassalle, mutta kirjallisesti ne tulee laitettua parhaiten muistiin.

Tulkaa juttelemaan meille tuonne sodeen. Aina saa kysyä lisää, tai muuten vaan tulla jutulle. Kuten sanottuna teemme tätä työtä hymyllä ja sydämellä varusmiehen hyväksi. Tervetuloa Säkylän Sotkuun!

Yhteydenottolomake

Yhteydenotto / Palaute
Tässä on käyttöösi valmis viestipohja, jolla voit ottaa meihin yhteyttä.
Palaute on aina tervetullutta!

Säkylän Sotilaskotiyhdistys ry:n jäseneksi
Myös jäseneksi liittyminen käy kätevästi lomakkeen avulla.
Lähetä lomake meille, niin otamme sinuun yhteyttä.

  Nimi

  Osoite

  Puhelin

  Sähköposti *

  Kerro vapaasti

  ×